منهای دانش بنیان

مخالفان اصلی بورس کالا چه کسانی هستند؟

شفافیت کلمه زیبا و نام آشنایی است که در ادبیات امروز ما کاربردهای فراوانی یافته، کلمه‌ای که خیلی از اقتصاددانان ما بعنوان کلید گمشده اقتصاد کشور از آن یاد می‌کنند. کلیدی که هر چند راهگشاست اما معمولا از جانب دلالان، واسطه‌ها و برخی رسانه‌های وابسته به زر و زور و ثروت به گوشه ای رانده می‌شود.


به گزارش پیشران اقتصاد؛ در سال‌های اخیر بورس کالا از جمله بازارهای بود که با هدف ایجاد شفافیت و حذف واسطه‌گری راه اندازی و مورد بهره برداری قرار گرفت. بازاری که از بدو تاسیس همواره مورد بی مهری و مخالفت‌ رانت‌خواران کلان قرار داشت.

بورس کالا با توجه به عرضه عادلانه مبتنی بر منافع تولیدکننده، مصرف‌کننده و سهامداران و حرکت در جهت شفافیت در مبادلات امکان هرگونه سو استفاده را به کمترین حد ممکن می‌رساند.

واقعیت این است که پس از هرج و مرج های بازار و گستردگی روز افزون آن، قانونی در سال ۸۴ در جهت ساماندهی شبکه عرضه و تقاضا تدوین شد که بعدها بورس کالا از دل آن بیرون آمد.

قانونی که در صورت اجرای نهایی، تداوم، پیگیری و تقویت آن می تواند در جهت ایجاد شفافیت های بیشتر و خشکاندن ریشه درخت تنومند سفته بازی و فساد کارساز باشد.

بورس کالا تنها بازاری است که می تواند ضمن ایجاد شفافیت، تعادل در عرضه و جلوگیری از رانت و فساد، به تدریج کلیه بازارهای کشور را تحت پوشش قرار دهد.

بورس کالا می تواند ضمن حذف دلالان ، همچون پلی مستحکم بین تولیدکننده و مصرف کننده قرار گرفته و ضمن حذف واسطه گری، این جریان زیاده خواه را با چالش رو به رو نماید.

جریانی که این روزها با نفس های به شماره افتاده، در صدد بیرون کشیدن عرضه تولیدات مختلف از این بازار شفاف است.

در این مقال، از دولتمران دولت مردمی و ضد فساد به ویژه وزارت صمت، انتظار است که با توان بالا در مقابله با جریانات ضد بورسی و شفافیت ایستادگی نماید و بازار مبادلات کشور را از وجود ریشه‌های پوسیده و فاسد این افراد تهی کند که در سال تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال آفرین به مرور از منافع و مزایای آن در اولویت اول تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان واقعی و سپس جامعه منتفع گردند.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن