منهای دانش بنیان

دلایل مختلف قیمت‌های نجومی تاکسی‌های اینترنتی!

نرخ تاکسی‌های اینترنتی به‌علت نبود نهاد نظارتی برای مشتریان سلیقه‌ای اعمال می‌شود. در طرف دیگر هم مزایای حقوقی رانندگان این تاکسی‌ها در حد رفع امرار معاش آنهاست.


به گزارش پیشران اقتصاد؛ زمان قابل‌توجهی از حضور تاکسی‌های اینترنتی در ایران نگذشته است، اما از زمان شروع به کار این تاکسی‌ها اقبال عموم به آنها مثبت و یکی از دلایل آن هم قیمت به‌صرفه‌تر نسبت به دیگر تاکسی‌ها بود.

به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حتما در این چند سال اخیر سراغتان به اپلیکیشن‌های آنلاین برای گرفتن تاکسی اینترنتی افتاده است، به‌نظر اقدامی خوب برای مدیریت زمان است، اما اگر کمی با دقت به سیاست این اپلیکیشن‌ها نگاه کنیم متوجه می‌شویم که در همان ابتدای کارشان قیمت‌ها را آنقدر کم به مخاطب عرضه می‌کردند که گاهی تعجب می‌کردیم و با خود لفظ به‌صرفه را تلفظ می‌کردیم اما کم‌کم که کارشان گرفت و برای خودشان مشتری‌های پای ثابت جذب کردند دیگر خبری از آن قیمت‌ها نبود و در ساعات مختلف قیمت‌های زیاد و به‌نوعی نجومی در این اپلیکیشن‌ها نمایان می‌شد.

این سیاست آنقدر قوی است که تا مدت‌ها پیش برای مشتری‌های ثابتشان کد تخفیف هم در نظر می‌گرفتند. یعنی شما اگر به‌صورت مکرر اقدام به دریافت تاکسی اینترنتی کرده باشید، جایزه آنها به شما یک کد تخفیف نهایتا ۵ هزار تومانی بود البته طولی نکشید که این کد برای کسانی که تا به حال از تاکسی‌های اینترنتی هم استفاده نکردند ارسال شد به‌نوعی می‌توان گفت تبلیغ و تشویق در یک قاب! اما به تازگی این قیمت‌گذاری آنقدر نجومی و بدون برنامه‌ریزی است که صدای اکثر شهروندان در نقاط مختلف کشور را درآورده است؛ قیمت‌هایی غیرمنصفانه که د‌ر برخی از ساعات روز به قد‌ری زیاد می‌شود که سفر با این تاکسی‌ها به‌صرفه نیست.


پیشنهاد می‌شود بخوانید:

کمیته فنی تاکسی‌های برقی ایجاد شد


اما چند پیام از شهروندان درباره این قیمت‌گذاری: «از دیروز با شروع باران نرخ کرایه اسنپ و تپسی به‌طور فزاینده بالا رفته.»، «اسنپ ترافیک رو هم روی کرایه حساب میکنه. مسیری که ترافیک داره کرایه‌‌اش خیلی بیشتر از وقتای معمولیه.»، «ساعت چهار نوبت دکتر داشتم، خیلی واجب بود. از ساعت سه تا سه و ۴۰ دقیقه درخواست اسنپ دادم. جدیدا کرایه‌ای که من این مسیر رو همیشه با ۴۰ یا ۵۰ تومن می‌رفتم شد ۹۵ تومن مجبور شدم نوبتم رو لغو کنم و یک هفته دیگه بهم نوبت داد.»

بر نرخ‌گذاری‌ تاکسی‌های اینترنتی نظارتی نیست

این موضوع را با عضو کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر تهران در میان گذاشتم، علی اصغر قائمی اظهار کرد: تاکسی‌های اینترنتی مبتنی بر فضای مجازی شکل گرفت و در اصل کار خوبی است اما متاسفانه ما برای این‌گونه اقدامات تنظیم‌گر بخشی نداریم، به‌دلیل عدم وجود تنظیم‌گر نرخ‌گذاری‌های بدون مدیریت و نظارت صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در جلسه مرکز ملی فضای مجازی مقرر شد که آیین‌نامه تنظیم‌گران بخشی را تدوین کنند تا حمل‌ونقل سر و سامان بگیرد، تا حدود یک ماه دیگر این چهارچوب نهایی می‌شود و لازم است چنین قیمت‌گذاری‌هایی سر و سامان گیرد.

عضو شورای شهر تهران گفت: تا زمانی که یک نهاد تنظیم‌گری بالای سر این کسب‌وکار نباشد، این قیمت‌گذاری وجود دارد و در حق مردم هم اجحاف می‌شود.

موضوع نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی از وظایف وزارت صمت است و شهرداری‌ها به‌صورت میدانی و از طریق سامانه مشترک اطلاعات سفر (سماس) بر ناوگان و رانندگان فعال در این بخش نظارت عالیه دارند. در بحث معاینه فنی، اطلاعات هویتی و اصالت خودرو موضوعات به‌صورت سیستمی در سامانه مذکور وجود و استعلام‌های لازم صورت می‌پذیرد.

افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی در حال بررسی است

استانداری تهران هم درباره این موضوع اعلام کرده که موضوع افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی از سوی شهرداری و سایر ارگان‌های مربوطه در حال بررسی است اما طبق گزارشاتی که ارسال شده برخی از این افزایش قیمت‌ها غیرقانونی است. سالی یک بار با مصوبه شورای شهر و با تایید فرمانداری افزایش قیمت تاکسی‌ها اجرا می‌شود و باید در این زمینه اتحادیه مربوطه که نظارت بر فعالیت تاکسی‌های اینترنتی دارد پاسخگو باشد.

مرتضی ضامنی مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی‌های کشور یادآور شد: برخی قیدوبند‌ها در تاکسی‌های اینترنتی وجود ندارد و این قیمت‌گذاری‌ها با مدیریت شرکت‌های مربوطه تعیین می‌شود.این قیمت‌گذاری مانند تاکسی‌ها و آژانس‌ها در مرجعی مصوب نمی‌شود.

وی تاکید کرد: تاکسی‌های اینترنتی پدیده‌های نوظهور در دنیا هستند که چالش‌هایی را در کشورهای مختلف ایجاد کردند و فعالیت این تاکسی‌ها فعالیت چندوجهی می‌باشد که ضروری است در سازمان صمت یا اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی که مجوز اپلیکیشن را صادر می‌کنند به‌عنوان مرجع، چارچوب تعیین تعرفه‌ها را تصویب کنند.

گلایه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی

با وجود چنین قیمت‌گذاری‌ها، برخی رانندگان باز هم گلایه‌هایی دارند و معتقدند که کسی برای آنها تره هم خورد نمی‌کند و امتیازی داده نمی‌شود، برای مثال یکی از این مشکلات بنزین دولتی است که تنها در ماه اول برای آنها ثبت شده و در حال حاضر به‌صورت آزاد بنزین می‌زنند همچنین ماهانه یک درصد از کل حقوق این رانندگان هم برای شهرداری است، چرا شهرداری؟ شهرداری که هیچ رفاهی برای ما فراهم نکرده چرا باید هزینه هم دریافت کند؟

شاید این تاکسی‌های اینترنتی زمینه شغلی برای خیلی از افراد فراهم کرده باشد اما اغلب رانندگان ناراضی هستند و به‌خاطر امرار معاش مجبور به کار هستند؛ با اعضای شورای شهر تهران که صحبت کردم گفتند که باید برای رانندگان سوخت‌های یارانه‌ای در نظر بگیرند و بیمه آنها به‌صورت جدی پیگیری شود.

از یک سو وزارت صمت و از سوی دیگر شهرداری در این باره سکوت کردند و اصلا مشخص نیست که چه زمانی قرار است نوع کارکرد تاکسی‌های اینترنتی ذیر ذره‌بین برود؛ اگر قرار بر این باشد که خدمات به مردم با فریب باشد بهتر است خدماتی صورت نگیرد، زیرا این قیمت‌گذاری‌های سلیقه‌ای و بی‌توجهی به رانندگان تاکسی‌های اینترنتی عادلانه نیست و باید آقایان مسئول هرچه سریع‌تر تدبیری بیاندیشند…!

اخیرا نیز کدهای تخفیفی برای مشتریان فرستاده می‌شود که با اعمال آنها تازه به قیمت‌های گذشته این تاکسی‌های اینترنتی می‌رسیم.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن