دانش بنیان

از معافیت پرداخت حقوق گمرکی برای ماشین آلات صنعتی و معدنی چه کسانی سود بردند؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: طی چندین دهه قبل واردات ماشین آلات به توسعه صنعتی کشور منجر نشده، چرا که برخی با استفاده از رانت‌های موجود از این واردات سود‌های کلان می‌برند و دانشی هم منتقل نمی‌شود.


به گزارش پیشران اقتصاد؛ غلامرضا شریعتی اندراتی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره معافیت ماشین آلات مورد نیاز واحد‌های صنعتی و معدنی از پرداخت حقوق گمرکی بر اساس ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی و افراط و تفریط‌هایی که در زمینه واردات این ماشین آلات به کشور انجام شده گفت: مقام معظم رهبری در سیاست‌های ابلاغی کلی نظام، بهره برداری از معادن را به عنوان یکی از درآمد‌های پایدار کشور به مسئولین ابلاغ کرده اند. واقعیت این است که ما در بحث ماشین آلات استحصال معدن عقب افتادگی‌های جدی داریم، ماشین آلات موجود در بخش معادن کم بوده و کیفیت پایینی دارند.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه بیان کرد: ما برای حداکثر بهره برداری از معادن و کاهش هدررفت منابع، بالاجبار باید ماشین‌های خارجی تخصصی در این بخش وارد کنیم، اما معافیت از پرداخت حقوق گمرکی برای ماشین آلات صنعتی وارداتی در شرایطی وضع شده که ما نمونه مشابه داخلی نداشته باشیم. پس معافیت و کاهش تعرفه برای ماشین آلات خارجی صنعتی که در داخل تولید می‌شود، خلاف سیاست‌های کلی نظام و برنامه‌های ادوار توسعه است.

نماینده مردم بهشهر در مجلس شورای اسلامی همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: در قانون مصوب مجلس و بیانات مقام معظم رهبری تاکید شده که حق واردات کالای تولید شده در داخل، از خارج از کشور نداشته باشیم.

این نماینده مجلس یازدهم درباره نحوه جلوگیری از سلیقه‌ای عمل کردن واحد‌های استانی وزارت صنعت برای اعطای معافیت از پرداخت حقوق گمرکی به این ماشین آلات تولیدی و صنعتی خارجی هم توضیح داد: وزارت صمت باید وظیفه نظارتی خود را در واحد‌های استانی برای ممنوعیت واردات ماشین‌های دارای مشابه داخلی انجام دهد. سایر نهاد‌های نظارتی و سازمان بازرسی کل کشور هم باید بر عملکرد واردات و صادرات کشور نظارت داشته باشند. علاوه بر این دیوان محاسبات هم وظیفه دارد اسناد پرداختی سازمان‌های دولتی را کنترل و با کسانی که خلاف مقررات عمل می‌کنند، برخورد کند.

وی در ادامه با انتقاد از روند واردات ماشین‌های صنعتی مورد نیاز نیز گفت: متاسفانه برخی از واردکنندگان به جای واردات خود ماشین‌های صنعتی ابتدا قطعات را وارد کرده و سپس خود دستگاه را وارد می‌کنند و این سبب یک چرخه معیوب و نادرست در این بخش می‌شود.

شریعتی اندراتی در ادامه درباره دلیل اینکه این واردات محصولات خارجی به توسعه صنعتی کشور منجر نشد هم توضیح داد: طی چندین دهه واردات ماشین آلات به توسعه صنعتی کشور منجر نشده، چرا که برخی با استفاده از رانت‌های موجود از این واردات سود‌های کلان می‌برند و دانشی هم به داخل منتقل نمی‌شود.

این نماینده مجلس یازدهم در پایان توضیح داد: ما در حوزه دانش بنیان از شرکت‌های فعال و واقعی در این بخش حمایت‌های جدی نکردیم و نتوانستیم گام‌های قابل توجه برای صنعتی شدن کشور برداریم، از این جهت همچنان به واردات‌های بی دلیل و مخرب متکی هستیم.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن