دانش بنیان

چرا پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز به درآمدزایی نرسید؟

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: باید با تغییر رویه در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز به دنبال تولید فناوری هایی برویم که در بازار تقاضا برای آن وجود دارد.


به گزارش پیشران اقتصاد؛ سید مجتبی خیام نکویی، در نشستی در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز با اشاره به اینکه صنایع غذایی رتبه اول درآمدزایی را در زیرشاخه‌های بیوتکنولوژی دارد، گفت: ما این انتظار را داشتیم که این مرکز در تبریز به قطب درآمدزایی تبدیل شود اما با وجود همه تلاش هایی که در این عرصه اتفاق افتاده است، نتوانسته‌ایم به این هدف برسیم.

وی ادامه داد: ما در مرحله تولید دانش و فناوری موفق هستیم اما نتوانسته ایم در این مرکز برای فناوری هایی که تولید شده است، مشتری پیدا کنیم.

خیام نکویی نیاز به تغییر رویه در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز را ضروری دانست و افزود: امروز زمینه برای این تغییر رویه مهیاست چرا که شرکتهای دانش بنیان، پارکهای علم و فناوری، مراکز پژوهشی، مراکز رشد، پردیس‌ها و دهکده های فناوری همگی رشد کرده اند و ظرفیت قابل توجهی دارند.

وی ادامه داد: ظرفیت این مرکز باید در راستای اولویت‌های استان و حوزه سازمان جهاد کشاورزی مدنظر قرار گیرد و معطوف به حل مسایل و چالش هایی شود که برای آن در بازار تقاضا وجود دارد.

وی افزود: وقتی یک فناوری سالها در انتظار پیدا شدن مشتری می‌ماند، تازگی و بکر بودن خود را از دست می دهد و سوددهی لازم را نخواهد داشت.

خیام نکوئی با اشاره به توجه ویژه ریاست سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به فعالیت‌های فناورانه و مرکز تحقیقات کشاورزی گفت: این ارتباط عمیق و توجه ویژه باید منجر به تولید چند فناوری تحول آفرین در استان شود و در این مسیر می توانیم از ظرفیتهای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران بزرگ استان مانند آقای ژائله استفاده کنیم و با ایجاد یک ارتباط عمیق بین سرمایه گذاران بخش خصوصی و پژوهشکده، زمینه توسعه فناورانه و کاری این مرکز را فراهم کنیم.

وی دستیابی به گونه های کم آب بر را یکی از اساسی‌ترین مباحث در زمینه اصلاح الگوی کشت دانست و افزود: ما مجموعه ای از گراس‌ها را در اختیار داریم که علاوه بر مناطق سردسیر، در بسیاری از نقاط کشور می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و یک جایگزین مناسب برای علوفه باشد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: ما در حال حاضر در زمینه علوفه با مشکل جدی در کشور روبرو هستیم و می توانیم این گراس‌های کم آب بر را جایگزین علوفه های پر آب بر کنیم.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، خیام نکوئی در پایان سخنان خود با تاکید بر سطح علمی قابل توجه پژوهشکده بیوتکنولوژی صنایع غذایی تبریز، تغییر رویه این مرکز را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: اینکه یک دانش ۵ سال در انتظار مشتری باشد نشان می دهد که ما مسیر درستی را انتخاب نکرده ایم.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن