فناوری و نانو

حمایت از هر دانشجوی کارآفرین با یک میلیون تومان

به مناسبت یک سالگی معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، نشسست خبری با حضور علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، بهنام طالبی، مدیر کل سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، علیرضا زراسوندی، مشاور امور بین‌الملل معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و امید رضایی فر، رئیس دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم در این وزارتخانه برگزار شد. این معاونت ۶ آذرماه سال گذشته در وزارت علوم ایجاد شد.


به گزارش پیشران اقتصاد؛ خیرالدین در این نشست گفت: قرار است روز یکشنبه ۶ آذرماه همایشی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شود. هدف از برگزاری این همایش بررسی عملکرد معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. در این رویداد از فعالان حوزه فناوری برتر در حوزه های فروش و اشتغال آفرینی و همچنین پیشکسوتان این حوزه قدردانی شود. در ان مراسم پارک ها و مراکز رشد هم معرفی خواهند شد. علاوه بر این در این همایش از محصولات فناورانه رونمایی می شود.

داشتن ۵ راهبرد برای اجرای برنامه های معاونت فناوری و نوآوری

خیرالدین با بیان اینکه برای ۵ راهبرد برای اجرای برنامه های این معاونت تهیه شده، گفت: یکی از هدف های اصلی ما ایجاد تعامل بین دانشگاه ها و پارک ها بود. تقویت و تکمیل زیست بوم فناوری در این راهبرد تعریف شده و در همین راستا آیین نامه کارآفرینی و نوآوری تدوین و ابلاغ شد تا مراکز کارآفرینی و نوآوری شکل بگیرند. توسعه فعالیت مراکز رشد و پارک های فناوری یکی دیگر از فعالیت های ما است. در حال حاضر ۵۱ پارک علم و فناوری و ۲۶۰ مرکز رشد در سراسر کشور راه اندازه شده که ما فعالیت آنها را رصد می کنیم. تاسیس مراکز رشد در شهرستان ها و ایجاد پارک علم و فناوری در استان ها، یکی از برنامه های ما است.

او در ادامه گفت که ۱۱ هزار و ۹۰۰ واحد فناور و ۲ هزار و ۱۳۰ شرکت دانش بنیان در پارک های علم فناوری مستقر هستند. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷ هزار و ۷۳۵ شرکت دانش بنیان در کشور داریم، گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها ۱۱۱ هزار شغل و در سال گذشته ۳۵ هزار شغل دانش‌ بنیان در دانشگاه‌ها ایجاد کرده‌اند که این آمار رشد ۵۰ درصدی را نسبت به سال قبل نشان می دهد.

وی در ادامه گفت: وقتی خروجی نداشته باشیم، کارهای ما فایده ای ندارد، خروجی از نظر ما ایجاد اشتغال و فروش محصول است.

این مقام مسئول در ادامه گفت: تفاهم نامه ای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داریم که براساس این تفاهم نامه، مجوز ایجاد شرکت های دانش بنیان نوع ۳ به پارک ها داده شد و تاکنون نیز ۹۰۰ شرکت دانش بنیان از این نوع ایجاد شده است. این شرکت ها توانمندی های شرکت های نوع ۱ و ۲ را ندارند اما هسته های فناور در آستانه تبدیل شده به شرکت های دانش بنیان پیشرفته هستند. جلسه ای با حضور رئیس جمهوری تشکیل و طبق مصوبه شورای راهبردی فناوری و تولیدات دانش‌بنیان، مصوب شد شرکت‌های نوع ۳ هم از امتیازات شرکت‌های دانش‌بنیان نوع ۱ و ۲ برخوردار شوند.

خیرالدین ضمن اشاره به توسعه پردیس های فناوری گفت: طی سال گذشته برای تاسیس ۳۳ پردیس فناوری مجوز صادر کردیم. این پردیس ها واسطه ای بین دانشگاه ها و مراکز رشد هستند. اکنون همه دانشگاه ها می توانند پردیس خودشان را داشته باشند یا بخش خصوصی پردیس هایی را ایجاد کند.

اختصاص اعتبار یک میلیون تومانی به هر دانشجو

خیرالدین در ادامه گفت: بحث آموزش و کارآفرینی و ترویج کارآفرینی و فرهنگ آن راهبرد دوم ماست. در همین راستا ما طرح ملی کارآفرینی را پیشنهاد دادیم که طبق این طرح هز دانشجو یک میلیون تومان اعتبار دریافت می کند. به هر دانشگاه هم ۱۰۰ میلیون اعتبار دادیم که دانشجویان می توانند براساس این رقم کارآفرینی کنند. این اعتبار اکنون به همه دانشگاه های کشور اختصاص داده شده است. به بعضی از دانشگاه های کوچیکتر ۵۰ میلیون داده شده است. طرح ما این است که با این اعتبار، دانشجویان بتوانند ۴۰۰ دوره شرکت کنند.به تعبیر من کارآفرینی فقط ایجاد شغل نیست، فرد باید مرزشکن باشد و استاندارها را ارتقا بدهد. هدف از این طرح حضور دانشجویان در دوره های کارآفرینی است.

وی در ادامه با بیان اینکه تجاری سازی و اشتغال دانش بنیان یکی از راهبردهای این معاونت بوده، گفت: ما برای اجرای این راهبرد، طرح دستیار فناور را اجرا کردیم. طبق آمار در مرحله اول این طرح تاکنون ۲ هزار و ۱۷۱ دانشجو شرکت کرده اند. در این طرح هر پارک علم و فناوری ۳۶۰ میلیون اعتبار دارد که در مجموع برای این طرح ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که ۱۵ میلیارد تومان آن تامین شده است. طبق این طرح دانشجوها می توانند در یک شرکت دانش بنیان یا واحد فناور ۶ ماه کار کنند و از ۱ تا ۳ میلیون تومان به ترتیب از کارشناسی تا دکتری حقوق بگیرند.

خیرالدین گفت: راهبرد دیگر ما شبکه سازی و حل مسئله عمده کشور براساس تحقیقات نیازمحور است. اعطای پایه های تشویقی به اعضای هیات علمی ها طبق دستاوردهای فناوری، پژوهش های کاربردی و فعالیت های فناوری در وزارت علوم به تصویب رسید تافعالیت های فناوری برای اعضای هیات علمی فرهنگ سازی شود.

دانشگاه ها مجبورند به صنعت وارد شوند

خیرالدین در پاسخ به این سوال که چرا رابطه صنعت و دانشگاه خوب نیست و ۶۵ درصد از اعضای هیئت علمی رابطه موثری با جامعه و صنعت ندارند، گفت: آماری که داریم حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از هیات علمی های ما در حوزه فناوری وارد شدند که این عدد باید افزایش پیدا کند. ما باید به دانشجویانی که در ارشد و دکتری تحصیل می کنند، کمک مالی بین ۲۰ تا ۸۰ میلیون کمک مالی کنیم. من امیدوارم در سال های بعد شرایط بهتر شود. دانشگاه ها مجبورند در این حوزه ورود کنند. فناوری یک انتخاب نیست و ضرورت است. باید به این سمت برویم وگرنه از بین می رویم. در بقیه کشورهای دنیا دانشگاه ها به صنعت وارد شدند و امیدواریم که ما نیز شرایط بهبود پیدا کند.

خیرالدین درباره این بحث که شرکت های دانش بنیانی که در پارک های دانشگاهی مستقر هستند، از افزایش قیمت اجاره بها گله دارند و توان پرداخت اجاره را ندارند و تعطیل می شوند، گفت: بحث اجاره براساس پارک و مصوبه هیات امناس ، آیین نامه واگذاری اراضی را داریم که اجاره را تعیین می کند، کارشناس رسمی نیز قیمت گذاری را برعهده دارند. این بحث که اجاره بها زیاد است، درست و دقیق است. ما سعی می کنیم به شرکت ها کمک کنیم و اگر موردی هست که اجاره از درصد عادی بیشتر شده، به ما انعکاس بدهند پیگیری می کنیم.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن