منهای دانش بنیان

ضرورت راه‌اندازی کارخانه نوآوری و فناوری

استاندار آذربایجان‌شرقی با تأکید بر اینکه نوآوری باید به گفتمان مدیریتی استان تبدیل شود، گفت: برای تحقق این امر، راه‌اندازی کارخانه نوآوری و فناوری ضروری است و اگر این اتفاق نیفتد، اکوسیستم فناوری استان ناقص می‌ماند.


پیشران اقتصاد، عابدین خُرّم در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر در دانشگاه تبریز، اظهار داشت: دانشمندان ما به جرم پژوهش و نوآوری، آماج حمله دشمنان قرار می‌گیرند، زیرا آنها قبول نمی‌کنند که کشوری مبتنی بر مبانی انقلاب، رشد و پیشرفت کند.

وی با بیان اینکه اقدامات پژوهشی دانشگاه‌ها، گنجینه‌ای است که می‌تواند تمام عرصه‌ها را تحت پوشش قرار دهد، افزود: امروز دانشگاه‌های ما پژوهش‌محور بوده و به‌دنبال ثروت‌آفرینی می‌روند.

خُرّم با تأکید بر اینکه محققان نباید برای جذب منابع و تسهیلات در گیرودار سازمان‌ها و ادارات گرفتار شوند، گفت: همه بخش‌ها باید برای ارتقاء کیفیت محصولات و رقابت در عرصه جهانی، به پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان مراجعه کنند.

استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی کشور، تا سال ۱۴۰۴ باید به ۴ درصد برسد، یادآور شد: آذربایجان‌‌شرقی یکی از استان‌های برتر در حوزه پژوهش است و به دلیل تجارب و کارنامه گذشته و استعدادهای فراوان، می‌تواند نقش بسزایی در این حوزه داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه نوآوری باید به گفتمان مدیریتی استان تبدیل شود، خاطرنشان کرد: برای تحقق این امر، راه‌اندازی کارخانه نوآوری و فناوری ضروری است و اگر این اتفاق نیفتد، اکوسیستم فناوری استان ناقص می‌ماند.

خُرّم همچنین بر اهتمام اساتید و رؤسای دانشگاه‌ها برای تربیت پژوهشگران تأکید کرد و گفت: بهره‌وری بالا در بخش تولید و صنعت، بدون پژوهش ممکن نیست و بخشی از بهره‌وری پایین، به خاطر نبود رابطه معنادار میان بخش صنعت و حوزه پژوهش است.

وی همچنین با اشاره به اینکه آذربایجان ‌شرقی می‌تواند محور علم و فرهنگ در منطقه باشد، بر تبادل دانشجو و استاد با کشورهای همسایه تأکید کرد و بیان داشت: این تبادل علمی مطمئنا دستاوردهای بسیاری را برای استان فراهم می‌کند.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن