صندوق نوآوری و شکوفایی

پیشنهادات صندوق نوآوری و شکوفایی به مرکز پژوهش‌های مجلس

در دیدار رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با رئیس و معاونان صندوق نوآوری و شکوفایی پیشنهادات صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از مرکز نوآوری مجلس ارائه و تاکید شد که تنها راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان است.


دکتر علی وحدت، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در بازدید دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و همچنین مؤسس مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه از صندوق نوآوری ‌با تاکید بر اینکه این صندوق برای تامین مالی اکوسیستم نوآوری کشور از نوآوری در ارائه خدمات و تسهیلات استفاده می‌کند، گفت: با استفاده از مبحث نوآوری، امروز توانسته‌ایم با شبکه بانکی، صندوق‌های پژوهش و فناوری و سایر بازیگران دولتی و خصوصی اکوسیستم همکاری کنیم و بدون اینکه در استان‌ها شعبه‌ای راه‌اندازی کنیم از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری درخواست‌های زیر ۵۰۰ میلیون تومان شرکت‌های دانش بنیان را پاسخ دهیم و نیازهای مالی آنها را تامین کنیم. بر این اساس دیگر نیازی نیست شرکت‌ها برای اینکه تسهیلات بگیرند به تهران بیایند.

وی افزود: با خط اعتباری که ما به صندوق‌های پژوهش و فناوری اختصاص داده‌ایم، سرمایه این صندوق‌ها از ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان طی سال‌های گذشته به هزار میلیارد تومان رسیده است.

وحدت با تاکید بر اینکه در حوزه تامین مالی نوآوری نیازمند یک اقدام اساسی و جدی هستیم، از مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان یکی از بال‌های قدرتمند و تاثیرگذار قوه مقننه خواست در این زمینه ورود کند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به تشکیل کمیته طرح‌های کلان ملی در این صندوق گفت: یکی از طرح‌های این کمیته که منجر به نتیجه شده است، راه‌اندازی خط تولید واکسن HPV و داروهای مشتق از پلاسما بوده که توسط بخش خصوصی و با حمایت صندوق نوآوری ایجاد شده است.

وی ادامه داد: بررسی خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به اکوسیستم نوآوری کشور نشان می‌دهد مداخله ما یک مداخله عمودی بوده است؛ یعنی اگر تا پیش از این شرکت‌ها برای اخذ تسهیلات و خدمات به صندوق مراجعه می‌کردند، اما امروز و در دوره سوم استقرار هیات عامل صندوق، همکاران ما برای احصای نیازهای فناورانه به سراغ دستگاه‌ها رفته و برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور نیز به سراغ آنها می‌روند تا نیازهایشان مرتفع شود. این مسئله تاکنون منجر به انعقاد ۱۱۴ قرارداد میان دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دانش بنیان شده است.

وحدت در ادامه با اشاره به خدمات و تسهیلات صندوق نوآوری در حوزه مقابله با کرونا گفت: هیچ دستگاه و تجهیزاتی در زمینه مقابله با کرونا در کشور ساخته نشده که صندوق نوآوری در تامین مالی آن نقش ایفا نکند. ما در عین حال به شرکت‌های دانش بنیان و فناوری که بر اثر کرونا کسب و کارشان آسیب دیده بود نیز کمک کردیم و تسهیلات ارزان قیمت با بهره پایین به آنها اعطا کردیم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های این صندوق در حوزه سرمایه‌گذاری، تصریح کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری، عملکرد ما قابل مقایسه با دوره‌های گذشته صندوق نیست. بسیاری بر این اعتقادند که دولت شریک خوبی برای سرمایه‌گذاری نیست، اما ما در صندوق با استفاده از جدیدترین روش‌ها، به «هم‌سرمایه‌گذاری» در طرح‌های فناورانه روی آوردیم، بدون اینکه دخالتی در مدیریت پروژه‌ها داشته باشیم.

وی افزود: ما در بحث هم‌سرمایه‌گذاری به عاملان خود یعنی صندوق‌های پژوهش و فناوری و شتابدهنده‌های دانش بنیان اعتماد کرده‌ایم و با مشارکت آنها در پروژه‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنیم، یعنی به آنها گفته‌ایم بستگی به سطح فناوری، چنانچه شما یک واحد بر روی طرح‌های فناورانه سرمایه‌گذاری کنید، صندوق نوآوری تا چهار برابر سرمایه مورد نیاز طرح را تامین می‌کند که این مسئله تاکنون منجر به اجرای ۹۷ طرح با اجرای مدل «هم‌سرمایه‌گذاری» صندوق نوآوری شده است.

وحدت در ادامه این دیدار با اشاره به ورود صندوق نوآوری و شکوفایی به طرح تامین مالی جمعی برای طرح‌های دانش بنیان، گفت: تامین مالی جمعی یا همان «کرادفاندینگ» در ایران به خوبی شکل نگرفته است، لذا ما در صندوق نوآوری در قالب یک مسابقه تلویزیونی تحت عنوان «کارویا» به این مسئله ورود کرده‌ایم که طی آن ۲۴ شرکت دانش بنیان برگزیده و پس از پایان هر برنامه، سایت فرابورس برای آنها باز شده و مردم می‌توانند از ۵۰۰ هزار تومان تا پنج درصد سرمایه مورد نیاز طرح را سرمایه‌گذاری کنند. در این روش، صندوق نوآوری اصل پول مردم را بیمه می‌کند و در صورت شکست طرح، اصل سرمایه به مردم بازگردانده می‌شود.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن