استارت آپ ها

نانو خونریزی را بند می‌آورد

محققان ایرانی با بکارگیری فناوری نانو موفق به تولید محصولی قابل رقابت با نمونه‌های خارجی شدند که می‌تواند در کمتر از یک دقیقه خون ریزی را بند آورد.


به گزارش  پیشران اقتصاد؛ سعیده ظهرابی دانش آموختگان مقطع دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی دانشکده مدرس است که در شرکت تجهیزات پزشکی «نانو طب بهنود» فعالیت می‌کند و موفق به تولید پانسمان بند آورنده خون نانویی شده است.

شرکت نانو طب بهنود در زمینه تجهیزات پزشکی و محصولات فناورانه خونریزی فعالیت می‌کند که تاکنون توانستیم انواع پانسمان‌ها و پد‌های بند آورنده خون با پایه اصلی نانو کامپوزیت که ساختارپلیمری زیستی دارد طراحی کنیم.

سعیده ظهرابی می‌گوید: ما با بررسی نیازمندی‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی به این نتیجه رسیدیم که محصول فناورانه بندآورنده خون کاربردهای زیادی دارد و به بررسی  کاستی‌ها و ایرادات آن پرداختیم . سپس با تحقیق و پژوهش توانستیم این محصول فناورانه بندآورنده خون را طراحی و تولید کنیم. کاربرد مهم این محصول در حوزه جراحی‌ها از جمله قطع خونریزی استخوانی در ارتوپدی‌ها و در جراحی قلب و  ستون فقرات می باشد.


پیشنهاد می‌شود بخوانید:

تولید بندآورنده خونریزی استخوانی با نانوذرات طلا


محصولی که در کمتر از یک دقیقه خونریزی را بند می‌آورد

او در مورد مزیت این محصول نسبت به محصولات موجود می‌گوید: نمونه‌هایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد موم مانند است که بسته به ماهیت در جا‌های مختلفی استفاده می‌شوند و نمونه خارجی نیز همین ماهیت دارند. مشکل اصلی این مدل بند آورنده خون این است که داخل بافت استخوان می‌ماند و باعث ایجاد عفونت می‌شود و این موضوع باعث می‌شود برخی از جراح‌ها از این محصول استفاده نکنند. در این محصول لایه‌های خیلی نازک با قابلیت اتصال به همه بافت‌ها از جمله استخوان طراحی شده  که بدون ایجاد عفونت عوارض جانبی خیلی راحت روی سطح قرار می‌گیرد و برداشته می‌شود و فرآیند انعقاد را تسریع کند. این پد‌های نانوکامپوزیتی با ساختار نانویی قابلیت این را دارند که کمتر از یک دقیقه خونریزی را بند بیاورند.

این محصول برای اولین بار با این پایه فنی متفاوت در بازار تولید شده است چرا که دانش فنی و ماهیت محصول ما با نمونه‌های دیگر کاملا متفاوت است. همچنین از لحاظ کیفیت با محصولات مشابه خارجی برابری می‌کند و کاملا قابل رقابت است. از طرفی چون دانش فنی این محصول در اختیار ماست هیچ نگرانی برای تهیه و تولید آن نداریم.

او اضافه می کند: با توجه به نیاز بازار طراحی‌های مختلف در این حوزه داشتیم داشتیم تاکنون علاوه بر این پد ۶ محصول دیگر با جنس پلی مر‌های زیستی و فناوری نانو نیز طراحی کردیم که یکی از آن‌ها تامپون‌های مورد استفاده در جراحی بینی است. این تامپون‌ها باند‌های آغشته به آنتی بیوتیک هستند و، چون از جنس پنبه‌ هستند و خاصیت هموستاز ندارد به ساختار زخم داخل حفره بینی میچسبد که موقع کشیدن آزار دهنده است. اما محصولی که ما تهیه کردیم که هردو مشکل را برطرف می‌کند و به سطح زخم نمیچسبد و خیلی راحت برداشته می‌شود.

در تولید این پد‌ها از پلیمر‌های زیستی استفاده کردیم که علاوه بر تسریع عملکرد با بدن سازگار هستند و عوارض جانبی ندارند. ولی مشکل این پلی مر‌های زیستی این است که به سرعت تخریب می‌شوند و غیر ممکن است یک سال دوام داشته باشد پس ما با فناوری نانو پایداری زیستی و استحکام به آن بخشیدیم و می‌توانیم مدعی شویم که این محصول یک پایه بیو پلیمر با قابلیت ماندگاری یک ساله دارد.

با توجه به محدودیت‌ها و حداقل تجهیزات موجود در کشور این محصول را تهیه کردیم و دانش فنی این محصول  در دست کشور است نوسانات ارزی نمی‌تواند روی قیمت آن تاثیر گذارد و از لحاظ کیفی هم که با نمونه خارجی برابری می کند پس استفاده از این محصول بسیار مقرون به صرفه است.

برچسب ها


    ارسال خبر  


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن